Често Задавани Въпроси към Електроуслуги Варна

Вижте отговор на някои често задавани въпроси към Електроуслуги Варна

Първо искаме да изясним, че труда се заплаща според отговорността и времето за монтажа, или услугата която извършва електротехника (електромонтьора)!

– В цените не е изчислено усложняването на монтажа поради различни причини, които по-време на монтажа или услугата се появяват.

– Не е изчислено също, прекъсване на работата на електротехника.

Те може да са:

1. Наличие на друга фирма ( работник ) който извършва ремонт заедно с електротехника и му спира работата.

2. Клиента му се налага да излезе от жилището и електротехника трябва да напусне обекта.

3. Клиента не е купил всички материали, които той е искал да купи и се налага електротехника да изчака.

– Цената може да се промени също, от допълнителни услуги, които клиента възлага на електротехника по-време на извършването на услугата.

– Минимално отклонение от проекта в началото, може да коства много повече време и отговорност, от колкото е било в първоначално уговореното.

– Още една причина за оскъпяването е, че клиента отлага или прекъсва нашата работа за другия ден, или за повече дни, поради някакви причини.

Повишено внимание и трудно достъпни места!

Когато се налага електротехника да работи с повишено внимание, като например за монтаж на електрообзавеждане което е драстично податливо на счупване или одраскване, цената може да се повиши от 30% до 100%!

При трудно достъпни места като например, да се внимава изключително много да не се настъпи нещо по време на работа, условието за цената важи както по-горе! В категория трудно достъпни места, важи и предмети които пречат за монтажа или осъществяването на услугата които забавят драстично дейността!

За всички допълнителни разходи, ще Ви бъде съобщено на момента и ще бъдат описани ясно в документ!

В раздела цени, сме описали – цени за посещение на адрес, поради причините които ще опишем по-долу.

В последно време, клиентите се увеличиха с обаждания по телефона и ангажираност да посетим тяхното жилище и да огледаме техния проблем или да изработим нова електроуслуга! Но след това не ни търсят да направим услугата за която сме уговаряли предварително, ако ги потърсим ние, отговора им е различен. Ние искаме да помагаме на хората, но в крайно нуждаещите се!

Как по-точно протича действието, ще разберете на следващите редове:

По разговора с клиента става ясно, че има проблем или иска да направи бъдещ ремонт, или друга електроуслуга. Ние изпращаме електротехник но се забавя 2-3 часа с уговорка от клиента че ще се обади да извършим услугата. В същия ден, изпращаме друг техник на друг адрес и се забавя един час! Така в продължение на една година, наш електротехник загубва време по някога и 8 часа на ден!

Разделихме хората на 4 типа:

1. Търсят информация от трета страна за тяхно успокоение, че електротехника който са наели не греши понеже не е професионалист.

2. За съвет за да започнат да правят или ремонтират сами електроинсталацията!

3. Хора които планират да правят ремонт в близката година, но електротехника им е зает в момента.

4. Други хора събират информация за цена между няколко фирми и избират най-евтината.

Тези хора ги разбираме още при разговора ни когато ги посетим! И ние ги разбираме, че искат да спестят средства, но това за нас е губене на време, а от това губене на време зависи заплатата на електротехника!

Поради тези причини трябваше да вземем решение, за да имаме по малко загуби, че за оглед или консултация ще има цена и тя ще е 15лв. до един час. Ако клиента ни извика да направим уговорената услуга, ще върнем сумата взета за огледа или консултацията!

Различни такси:

Такса 15лв за изчислена услуга под 90лв.

До тази такса прибягнахме поради единични бройки за монтаж. Пример: Клиента се свързва с нас и иска да монтираме един контакт или един полилей! Проблема е, че цената за един брой или два, е много евтина и ние сме на загуба за да дойдем до вашия адрес!

Такса посещение на адрес до два пъти!

Пример: Електротехника започва работа, но в даден момент клиента се сеща че трябва де се направи допълнителна услуга която не е уговорена. В този случай трябва да се отиде до магазина и да се закупят определени материали, след това от ново трябва да се отиде на друго място и така времето се изгубва в движение!

Такса доставка на материали, които можете да закупите и Вие – Електрообзавеждане

Ние ангажираме човек който да закупи вашите материали! Има случай когато търсим определени модели, които ги няма във всички магазини. Или трябва да се избират в магазина, определени модели по-повече бройки. В такива ситуации отнемат по-някога и до 3 часа в магазина!

– С дългогодишния ни опит, ние правим проучване по-време на работния процес в различни фирми и за да е качествен ремонта, услугата, монтажа, ние установяваме, че това е цената за дадена услуга, в противен случай електротехника започва да “избързва” и в услугата може да се получи грешка, за което в нашия бранш не трябва да се допуска.

– А ако ви се стори по-евтино за някоя услуга в нашата ценова листа, можем да кажем, че с нашите проучвания това е цената за услугата.

– Когато е сменена електроинсталацията с нова и вие имате проблем, може да се дължи на не монтирана правилно и не изчислена правилно инсталация!

– Може да нямате проблем, но вие да си мислите, че проблема е от електроинсталацията.

В такива случаи, се свържете с нас за да измерим вашата електроинсталация.

Тези защити са чувствителни и за да Ви отговорим на въпроса трябва да Ви посетим и измерим електроинсталацията, тогава ще разберем от къде идва проблема и има ли изобщо проблем по електроинсталацията или има дефектирал електроуред.

– Ако мислите, че това не е нормално, свържете се с нас!

– Ние ще ви зададем въпроси и ако не се разяснят причините, ще ви посетим за да намерим проблема.

При уреди, като фурна, хладилник, микровълнова, пералня и други с метални корпуси, може да “бие” ток, ако контактите не са свързани правилно, тоест не са занулени или заземени и/или има повреда в контакта!

– Ако на всякъде бие ток, може да се дължи на ударен кабел по-време на строителни работи, или други причини. Вследствие на това по арматурата на сградата да протече напрежение.

Има вероятност проблема да не е от Вас, ако сте примерно в жилищен блок.

– При измерване на електроинсталацията ще се установи от къде е причината.

– Докато дойдем при вас и “бие” навсякъде ток! Направете следното:

1. НЕ ходете боси, НЕ пипайте металните части с голи ръце – ако се налага вземете суха кърпа или дреха която не е вълнена!

2. Незабавно изключете главния предпазител от вашето табло, ако знаете кой е!

– Ако не знаете кой предпазител (бушон) е, попитайте съсед за вашият предпазител (там където е електромера) !

– След като сте изключили вашият предпазител, НЕ е сигурно дали проблема идва от Вас и затова, за по-сигурно не пипайте металните части с голи ръце!

Има доста сгради които са с много стари електрически табла, проблема при тях е, че когато има минимален проблем в някой уред, предпазителя или така наречения “бушон” няма да изгори, а ще започнат да греят кабелите, от където идва големия проблем.

Нашият съвет е, да подмените вашето електрическо табло за ваше спокойствие, с ново!

Новите предпазители изключват по бързо при проблем в електроуредите, или при претоварване на електроинсталацията!

– Има стари жилищни сгради на които кабелите им са много тънки, поради причина, че за тях години не са имали толкова електроуреди за включване, както в днешно време.

– Ако вашето жилище е от този тип отговора е ДА – трябва да подмените вашата електроинсталация.

– Но има и сгради които са изградени с нормална дебелина на кабела и ако не са включвани големи мощности и е нямало проблеми с влага през годините от както е положена инсталацията, може да остане старата електроинсталация.

Това трябва да се прецени от наш електротехник, който първо ще измери инсталацията Ви и сечението на проводниците. Има вероятност да има изтъняване или корозия на медните жила с течение на времето.

Извънреден труд

При повикване от 18:00 ч. до 23:00 ч. – цената за посещение на адрес е 60.00 лв. и от 23:00 до 8:00ч. – 120.00 лв. По долу ще ви дадем примерни цени, но имайте на предвид, че трябва да добавите цената за посещение на адрес за Извънреден труд.

Има различни случай на които сме повиквани аварийно. Някои не можем да ги опишем поради тяхната специфичност. Ще ви опишем случаи които са по чести и разбираеми до колкото е възможно за Вас.

1. Тока Ви спира изцяло.

Причините може да са много, но ще ви изредим няколко примера за такава ситуация.

а) Имате повреден уред който е причинил изключване на предпазителя. Ако сте установили кой е повредения уред и от нас се иска само да включим вашето захранване след измерване, то тогава услугата ще е 20лв.

б) Ако сте се престрашили да вдигнете предпазителя след повреда от уред, и предпазителя не може да се вдигне е възможно да имате проблем в инсталацията или дефектирал предпазител.

– За смяна на предпазител 40 лв.

– За установяване и изключване на проблемния участък (кръг) в инсталацията Ви, цената ще е 50 лв. на точка.

в) При претоварване и с течение на времето, захранващия кабел е прегорял вследствие на това прекъсва. За смяната на предпазителя и ремонта, цената може да е от 40 – 70 лв.

2. Имате ток навсякъде но нямате осветление.

Причините може да са отново в ел.инсталацията или в някое осветително тяло.

a) За откриване на повредения източник на светлина, или друг уред, цената може да е от 50-150 лв.

б) За подмяна на предпазителя 45 лв.

Забележка: Има случаи когато повредата се налага да се “заобиколи” за да имате ток. Но в късните часове на денонощието не може да се направи ремонта. В такъв случай, ние ще Ви обясним какво трябва и колко ще ви струва, за да се направи ремонта през деня и да заработи всичко нормално.

В случай че имате други въпроси към Електроуслуги Варна, можете да се свържете с нас!