Електрически проект – Важни неща които трябва да знаем

електрически-проект

Електрически проект за собствениците може да бъде във всички различни размери. Има малки задачи за окабеляване и превключватели, които трябва да бъдат заменени, а след това има за надграждане и обширно преокабеляване с което трябва да справят.

Когато се говори за електрически проект, човек си мисли, че трябва непременно да се направи от квалифициран електротехник. Тук ще разгледаме без намесата на фирма изпълнител.

Ако искате професионален проект придружаващ го с чертеж посетете нашата страница Проектиране на сгради

Тъй като технологиите завладяват по-голяма част от домовете ни и животът, електрическата работа става още по-важна.

Планирането и безопасността са два от най-съществените елементи за работа с електрически

системи, но има много други неща, които трябва да имате предвид, преди да започнете електрически проект.

Помислете за текущите си услуги

Имайте добра представа за наличните услуги в момента във вашия дом. Разберете дали трябва да работите с предпазител или прекъсвач. Получете представа как са свързани всяка една стая и всички основни уреди.

С мултиметър и поредица от прости тестове можете да получите доста точно оформление на окабеляването и електрическите системи на вашето жилище.

Етикет за лесна организация

Тази проста стъпка ще създаде организирана, лесна за проследяване на карта за електрическата система на вашия дом.

С помощта на малък производител на етикети можете да маркирате всеки от прекъсвачите или предпазителите, да маркирате достъпното окабеляване и да посочите използването на всеки основен превключвател във и извън вашият дом.

По-добре, отколкото да разчитате на вашата памет, етикетите ще ви спестят много време по време и електрически проект.

Изследвайте местните електрически кодове

Уверете се, че имате основни познания за местните електрически кодове, включително товари, окабеляване и ограничения, които трябва да следвате по време на ремонти и допълнения.

Добрата книга с кодове за собствениците на жилища ще включва стъпка по стъпка основи за

окабеляване и смяна на превключватели, крушки, контокти и други.

Винаги следвайте инструкциите

Никога не подценявайте информацията, която можете да съберете от добър набор с инструкции. Пазете тази важна документация и я следвайте старателно, докато инсталирате нови осветителни тела, ключове, контакти, вградени уреди и други. Ако продуктът няма инструкции, разгледайте уебсайта на производителя за повече информация.

Дръжте захранването изключено

Не забравяйте винаги да изключвате основното захранване, преди да започнете работа по окабеляването или електрическите системи на вашият дом. Никога не пропускайте тази стъпка.

Захранваните с батерии или манивела фенерчета са удобни за работа наблизо, а преносимите прожектори могат да осигурят повече от достатъчно осветление, за да свършат работата.

Заменете Стари и Износени

Винаги от страна на предпазливостта, подменяйте стари и износени кабели, тръби и други електрически компоненти.

Може да изглежда екологично „повторно използване“, но когато става въпрос за този материал, трябва да се уверите, че той може да се справи безопасно с товара.

Винаги кандидатствайте за разрешение там, където е необходимо

Спазването на електрическите кодове е важно, но наличието на валидно разрешение и получаването на одобрение от сертифициран инспектор е също толкова важно.

Вашата застрахователна компания може да поиска това и липсата на такъв може да се превърне в проблем, когато продавате дома си.

Погрижете се за това от самото начало и кандидатствайте за електрическо разрешение, ако ситуацията повелява.

Най-важното при работа с електрически проект е безопасността.

Независимо дали професионален електротехник или опитен собственик на жилище се занимава с работата, безопасността е приоритет номер едно. С добро планиране, проучване и подходящи процедури за безопасност вашият електрически проект непременно ще бъде успешен.

Може да прочетете за електричеството в Уикипедия от тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *